Opgelet met scam e-mails voor domeinnamen!

30/03/2022 - 22:10

Iedere eigenaar van een domeinnaam ontvangt al sinds 2019 spam e-mails met de boodschap dat hun domeinnaam, maar met een andere extensie, aangevraagd is door een ander bedrijf.. De onderwerpsregel is vaak "Nieuwe aanvraag" of "Aanvraag voor derden". Dat is een spam e-mail. Ontdek hieronder waarom je hier niet op moet ingaan.

De phishing en spam e-mails worden elke keer geloofwaardiger. Er doen verschillende scam e-mails de ronde van een zekere Thomas, Victor, Ruben van TMEU of TM Benelux. Ze ontvingen zogezegd een registratie voor dezelfde domeinnaam die jij hebt, maar met een andere extensie (meestal .eu of .com). Het lijkt echt, maar het is een scam!

Is mijn domeinnaam in gevaar na deze e-mail van TMEU of TM Benelux?

Je domeinnaam en je online bedrijf zijn veilig.

Er is geen ander bedrijf of persoon dat aast op je domeinnaam met een andere extensie. Dat is een slechte praktijk waar ze niets mee te winnen hebben. Als je als bedrijf een domeinnaam wil die bezet is door een ander bedrijf of persoon, dan contacteer je de "eigenaar" ervan en vraag je om het te kopen. Of je zoekt een andere domeinnaam.

Niemand zal dezelfde domeinnaam als jou aanvragen met een andere extensie (bv. .eu). Daarmee kunnen ze online geen succes uitbouwen. Jouw domeinnaam bestaat al langer en heeft dus meer autoriteit. En zoekmachines zoals Google zijn slim. Zoekmachines weten wanneer een bedrijf echt is en wanneer er bedriegers bezig zijn.

Enkel wanneer je internationaal onderneemt met je bedrijf, is het een goed idee om meerdere extensies van je domeinnaam te registreren.

Is de e-mail getiteld "Nieuwe aanvraag" of "Aanvraag door derden" SPAM?

Er zijn verschillende redenen waarom dit een duidelijke phishing e-mail is. We lichten de signalen even toe

 1. Deze e-mails komen elk jaar of zelfs maandelijks terug. Zelfs al in 2019. Iedere keer onder een andere naam en met een ander e-mailadres.
  1. In december 2021 stuurde Victor van TMEU deze e-mail
   In maart 2022 stuurt Ruben Maes van TM Benelux exact dezelfde e-mail

 2. Verschillende klanten van Livalos en andere website-eigenaars ontvingen dezelfde e-mail. Via onze supportdienst ontvangen we regelmatig de vraag of de e-mail echt is of niet. De e-mail die je krijgt met de boodschap dat je domeinnaam in gevaar is, is SPAM.

 3. De spammers spelen in op je angst. Enkel wanneer je snel reageert en meteen betaalt voor 10 jaar zou je veilig zijn. Een officiële organisatie zal nooit vragen om meteen voor een lange periode te betalen.

 4. Standaard betaal je jaarlijks om je domeinnaam te verlengen. 10 jaar op voorhand betalen heeft geen zin en is niet een slimme zet. Wanneer je jaarlijks betaalt voor je domeinnaam kan je altijd zelf beslissen wat je wanneer wil doen met je domeinnaam.

 5. Andere personen of bedrijven gaan nooit dezelfde domeinnaam nemen met een andere extensie. Daarmee kunnen ze online niet scoren. Jouw domeinnaam heeft immers een grotere online authoriteit.

 6. Als je zelfs zou klikken op tmbenelux of TMEU geeft je browser al een signaal dat de website niet wordt vertrouwd.

Conclusie: negeer het SPAM-bericht

Wees gerust, de domeinnaam van je website is veilig.

Bekijk en vergelijk gerust onderstaande e-mails die we al van bezorgde klanten ontvingen.

Opgelet met scam e-mails voor domeinnamen!
Opgelet met scam e-mails voor domeinnamen!