Gratis websites vs. betalende websites

06/03/2023 - 13:26

Het gebruik van “gratis” websites lijkt aantrekkelijk, maar er zijn grote nadelen aan verbonden. Want gratis websites, die bestaan eigenlijk niet.Er is altijd een prijskaartje waar je rekening mee moet houden. We bespreken de belangrijkste problemen die gepaard gaan met het gebruik van gratis websitebouwers zoals Wix, WordPress en Jouwweb en kaarten aan waarom je best kiest voor een betalende oplossing.

Wat zijn de nadelen van “gratis” websites?

Beperkte personalisatie

Een van de grootste nadelen van gratis websites is dat je ze niet optimaal kan personaliseren. Veel gratis websitebouwers bieden slechts een beperkt aantal sjablonen en widgets aan. Hierdoor kan je de website niet volledig naar je hand zetten. Daarnaast beperken gratis website het aantal pagina’s dat je kan gebruiken, wat betekent dat je je website niet zoveel inhoud kunt toevoegen als je zou willen. Dat heeft een slechte invloed op je SEO.

Beperkte SEO-mogelijkheden

Wanneer je je website niet voldoende kan personaliseren, zijn er beperkte SEO-mogelijkheden. Veel gratis websitebouwers bieden geen gedetailleerde opties voor zoekmachineoptimalisatie. Je kan dus weinig aanpassen voor je online vindbaarheid, zoals metatags, ALT-tags, location landingpages, canonical URL’s… . Daardoor zal je website minder goed goed scoren in Google.

Beperkte technische ondersteuning

Met gratis websitebouwers heb je vaak beperkte technische ondersteuning. Veel van deze services bieden geen professionele hulp of ondersteuning aan, waardoor je op jezelf aangewezen bent als je problemen ondervindt met je website. Dat maakt het moeilijk wanneer je een bepaalde functionaliteit wil instellen of als je een technisch probleem ervaart met je website. Omdat “gratis” platformen geen personeel inzetten voor customer support, kunnen ze de prijs sterk drukken. Je moet dus je website zelf volledig maken, zonder enige ondersteuning.

Waarom kies je best voor een betalende website-oplossing?

Hoewel gratis websitebouwers zoals Wix, WordPress en Jouwweb een aantrekkelijke optie lijken, zijn er nadelen waar je rekening mee moet houden. Van beperkte personalisatie en technische ondersteuning tot beperkte SEO-mogelijkheden, gratis websites kunnen een groot aantal problemen opleveren.

Als je geen ervaring, kennis of tijd hebt op het gebied van webontwikkeling, is het vaak beter om een professionele websitebouwer te gebruiken of een webontwikkelaar in te huren om je website voor je te bouwen. Dit zorgt voor een professionelere, snellere en veiligere website krijgt met betere prestaties en SEO-mogelijkheden. Hierdoor bespaar je tijd en kan jij je volledig focussen op jouw onderneming.

Livalos is een makkelijke webbouwer waarbij je samen met een web-expert aan je website bouwt. Dankzij die samenwerking ben je gewapend met de kennis én tips om makkelijk met je eigen website te werken én om er mee te scoren in Google

De grootste voordelen zijn van Livalos zijn:

  • Je hebt alle controle over je website
  • Je voert makkelijk zelf aanpassingen uit
  • Er zijn geen beperkingen op pagina’s,media en integraties
  • Je hebt een website-expert die altijd voor je klaar staat
  • Je hebt alle tools om te scoren in Google.

Heb je vragen over je website? Laat dan zeker van je horen. Ons klein team van website-experts staan voor je klaar.